Informasjon fra Fattighuset

Brukte datamaskiner

Frem til nå har bearbeiding av donert datautstyr vært gjort av enkeltfrivillige på tilgjengelighetsbasis. I en frivillig organisasjon uten faste ansatte har dette ført til at det har vært et opphold i utdeling av datamaskiner på grunn av manglende kapasitet. Fattighuset skulle gjerne ha kunne hjulpet mer i tiden som har vært.

Men nå har to frivillige, Bjørn og Jansen, startet en datagruppe for å sørge for regelmessig utdeling av datamaskiner! Så langt har det blitt levert ut to laptopper og det er to til som er klare. Det er også flere som nærmer seg ferdig.

Det gjøres som regel ingen forskjell på hvem som skal ha hvilken datamaskin, de bearbeides etter praktisk orden  og leveres ut til søknader innvilget av styret i kronologisk orden. Unntak er barn og ungdom som vil få de datamaskinene som er mest egnet til multimedia.

Alle datamaskinene egner seg til å skrive dokumenter, surfe på nettet, se på video, høre på musikk og lignendes.

Desverre har vi mange innvilgede søknader i forhold til utleveringsklare datamaskiner så det vil ta en stund før alle har fått, men vi jobber med saken!

Datagruppa vil kontakte mottagere direkte på telefon for avtale om overlevering.


Second hand computers are being given out, but it takes a while before all approved applications are done. You can apply for a laptop on the standard application.