Fattighusets hverdagInformasjon fra Fattighuset

Vinteren kommer men Grønland Kirke holder varmen

Nå i helga kom muligens årets første snøfnugg her i Oslo og det er meldt mer til uka som kommer. I det vi går fra høst til vinter så ønsker vi å minne på det fantastiske tilbudet fra Grønland Kirke.

Hver onsdag og fredag (unntatt i juli) holder de åpent for besøkende fra kl. 08.30 og tilbyr ventende et sted å være, kølapper til Fattighuset og noe varmt eller kaldt å drikke frem til kl. 11.00 når vi begynner å slippe inn gjester til matutdelingen her på Fattighuset.

Det er et hjertevarmt tilbud til alle som ellers måtte stått ute i kulden, spesielt nå som vi nærmer oss november.

“Da jeg begynte her, var køen ute på andre siden av kirken, oppover Borregata. Der kunne det stå fra 200 til 300 mennesker ute i 15-20 minusgrader i flere timer og vente. Slik kunne det ikke være” -Sogneprest Lars Martin Dahl i intervju med Journalen.

Tidlig på  onsdager og fredager pleier besøkende av alle slags trosretninger og livssyn å samle seg til en selvorganisert kø foran inngangen til Grønland Kirke, og halv ni åpnes dørene. Når man kommer inn ønskes man som regel velkommen av diakon Kirsten med fler som tilbyr billetter til køen og noe kaldt eller varmt å drikke. Det er bord og stoler man kan sitte ved og nok av plass på kirkebenkene. En rolig atmosfære innbyr til lett prat og sosialisering med mulighet til å trekke seg litt tilbake hvis man ønsker.

“Det har på mange måter blitt et symbol på hjertevarme, husrom og den atmosfæren av venterom som vi ønsker at kirkerommet skal få på fredag formiddag. Det handler også litt om å kunne tilby noe som kan gi litt energi og krefter til de som kommer for å få kølapp og mat fra Fattighuset” -Diakon Kirsten M. Aase Finch i intervju med Journalen.

Litt før elleve begynner køen å gå ut til møteplass i krysset bak kirken, hvor frivillige fra Fattighuset tar over stafettpinnen.

Ordningen startet i Januar 2016 og siden da har de stilt opp for anslagsvis 25-30.000 besøkende. For en innsats for de fattige!


We’d like to remind all of our guests of Grønland Kirke’s (Grønland Church) kind offer to visitors.

Every Wednesday and Friday, except in July, they’re open to visitors and is handing out tickets for the Fattighuset (The Poor House) food distribution queue while offering visitors a place to stay from 08.30 to 11.00, when Fattighuset starts to admit guests from the queue.