Jul på Fattighuset

Fattighuset har i mange år videreformidlet julegaver fra våre fantastiske givere direkte til de fattige i Oslo. Gaver som klær og ting blir sortert og lagt frem i våre lokaler, og over flere dager kan fattige komme til og finne en eller flere gaver avhengig av hvor mye vi har å dele ut. Noen finner noe fint de vil glede seg over i jula, andre finner noe de selv kan gi videre til noen de er glade i.

Vi åpner dørene for innlevering av julegaver i tiden før jul, klær og ting lagres separat fra det vi deler ut ellers i året mens gavekort blir lagt i safe og registrert. Gavekort vil bli loddet eller delt ut målrettet til særlig trengende avhengig av hva vi har kapasitet til.

Hvis du ønsker å donere julegaver kan du lese mer om hvordan du gjør det her. Du kan også gi en julegave til selve Fattighuset, alt vi mottar går rett til drift – Vi har ingen betalte ansatte!

I fjor kom det inn så mye julegaver at vi kunne ha en ekstra utdelingsdag hvor vi delte ut anslagsvis 1500 gaver til takknemlige mottagere. Vi håper og er forberedt på det samme i år hvis vi får inn like mye. Andre store arrangement for underpriviligerte har måttet kansellere i år, vær så snill å hjelp oss å gjøre det litt varmere i jula for byens fattige.


Les mer om hvordan man kan gi en julegave til byens fattige

Les mer om hvordan du kan motta en gave gjennom Fattighuset